/ Статьи
/ ХРУСТАЛЬ – ВЕЛИКОЛЕПИЕ ВНЕ ВРЕМЕНИ

ХРУСТАЛЬ – ВЕЛИКОЛЕПИЕ ВНЕ ВРЕМЕНИ

28.03.2024
ХРУСТАЛЬ – ВЕЛИКОЛЕПИЕ ВНЕ ВРЕМЕНИ

Кришталева люстра є візитною карткою світлового дизайну багато років. Калейдоскоп форм і кольорів, геометрична досконалість восьмикутників або крапель, поєднання матеріалів, що використовуються, роблять кришталеву люстру основним елементом стильної та елегантної прикраси інтер'єру.

 Где хрусталь будет смотрется выигрышно.jpg

Еволюція люстри завжди відбувалася в дусі розкоші, слідуючи модним тенденціям і настроям певної доби. Наприкінці XVI століття на замовлення італійської аристократії люстри стали прикрашати вишуканими гірськими кристалами, які мають унікальну властивість заломлювати світло. Розкіш кришталевих люстр не вислизнула від уваги європейських монархів, і в XVII столітті, в роки правління Людовіка XIV, виробництво кришталевих люстр активно розвивається у Франції. Люстри, зроблені з позолоченої бронзи з додаванням чистого золота та прикрашені підвісками з кришталю, були знайомі владі та багатству і прикрашали зали іменитих палаців Європи. Найвідомішим прикладом, безумовно, є Версальський палац, чудові зали якого досі висвітлюють кришталеві люстри та бра у стилі французького бароко. У цей же період в Англії запускається виробництво кришталевого скла, яке має високу твердість і прозорість, а також відрізняється яскравою грою світла. Відкриття чеського кришталю на початку XVIII століття дозволило замінити дорогі підвіски з кришталю цим матеріалом. Саме в чеських землях і була створена кришталева люстра у тому вигляді, як ми її знаємо сьогодні. В результаті розкішні люстри стали дешевшими, а їх виробництво значно збільшилося.

 hrustalnye-liustry.png

Кришталеві люстри відносяться не тільки до інтер'єрів замків або палаців, а й стали частиною сучасних інтер'єрів, доповнюючи їх своєю елегантністю та вишуканістю. Розкішна люстра здатна додати блиску до будь-якої кімнати і є важливим елементом декору. Завдяки м'якому сяйві граней, люстра з підвіскою з кришталю створює в кімнаті світлові ефекти, що надають інтер'єру особливої ​​пишності. Популярність кришталевих люстр продовжує зростати, і все більше клієнтів віддають їм свою перевагу. Вибір люстри має на увазі ретельну оцінку певних елементів, таких як стиль, розмір, кольору, якість виготовлення, бренд виробника, але, перш за все, це прояв Вашого смаку та індивідуальності.

 хрусталь.jpg




СomfotНоме пропонує широкий асортимент розкішних кришталевих люстр відомих світових виробників. Скориставшись нашою професійною допомогою, Ви зможете втілити свої ідеї в життя та реалізувати стильне та елегантне освітлення у Вашому інтер'єрі.